TREN CREMALLERA DE NÙRIA

CATALÀ

Per anar a la Vall de Nùria a uns 1964 m d’alçada, des de el poble de Ribes de Freser, hi separant uns 12,5 kms. Per aixo hi ha un tren cremallera que va del poble Ribes de Freser amb la Vall de Nùria (el Ripollès). L’any 1931, es va possar en linea aquest tren, que juntament amb el cremallera de Montserrat, son els unics de linia ferroviaria de tren cremallera que hi ha a la península. El recorregut es de 12,5 quilometres, sobre via d’ample mètric de 1000 mm, superant un desnivell de 1059 metres. Els primers 5.5 quilometres funcionen mitjançant el sistema de rails tradicional, i la resta com un tren cremallera central amb sistema Abt, on supera una rampa maxima del 15%.

A continuacio, us passo unes imatges de les primeres locomotores, i vagons inclus l’estacio del poble de Ribes de Freser.

Fins la propera.

ESPANYOL

Para ir al Valle de Nuria a unos 1.964 m de altura, desde el pueblo de Ribes de Freser, separan unos 12,5 kms. Por eso hay un tren cremallera que va del pueblo de Ribes de Freser con el Valle de Nuria (el Ripollès). En 1931, se puso en línea este tren, que junto con el cremallera de Montserrat, son los unicos de línea ferroviaria de tren cremallera que hay en la península. El recorrido es de 12,5 kilómetros, sobre vía de ancho métrico de 1000 mm, superando un desnivel de 1059 metros. Los primeros 5.5 kilómetros funcionan mediante el sistema de raíles tradicional, y el resto como un tren cremallera central con sistema Abt, donde supera una rampa máxima del 15%.

A continuación, os paso unas imágenes de las primeras locomotoras, y vagones incluso la estacion del pueblo de Ribes de Freser.

Hasta la próxima.

ENGLISH

To go to Nuria Valley about 1964 m from the town of Ribes Freser There separating about 12.5 kms. For this reason there is a cog railway that town Ribes Freser the Vall de Nuria (Ripollès). In 1931, he was allowed to place on the train line, along with the rack of Montserrat are the only rack railway railway lines that are on the peninsula. The route of 12.5 kilometers on metric gauge of 1000 mm, exceeding a height of 1059 meters. The first 5.5 kilometers run through the traditional system of rails, and the remainder a central system Abt rack railway, which exceeds a maximum gradient of 15%.

Then I pass the first images of locomotives, wagons and even the station of the town of Ribes Freser.

Until next time.

FRANCE

Pour aller à la vallée de Nuria environ 1964 m de la ville de Ribes Freser Il séparant d’environ 12,5 km. Pour cette raison, il ya un chemin de fer à crémaillère ville Ribes Freser la Vall de Nuria (Ripollès). En 1931, il a été autorisé à placer sur la ligne de train, le long de la crémaillère de Montserrat sont les seules lignes de chemin de fer à crémaillère qui se trouvent sur la péninsule. Le parcours de 12,5 kilomètres sur voie métrique de 1000 mm, une hauteur dépassant de 1059 mètres. Les 5,5 premiers kilomètres traversent le système traditionnel de rails, et le reste d’un système central à crémaillère Abt, qui dépasse une pente maximale de 15%.

Alors je passe les premières images de locomotives, wagons et même la gare de la ville de Ribes Freser.

Jusqu’à la prochaine fois.

Coord.GPS: 42° 18′ 33.99″ N, 2° 10′ 17.61″ E

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a TREN CREMALLERA DE NÙRIA

 1. Retroenllaç: FIRA DE FORNELLS DE LA SELVA 2012 (1ºPART) MAQUETISME ( EXTRA LINKS 22 10 12) | Espacio de alex

 2. Aroa ha dit:

  Hola,

  Tengo intención de subir a la Vall de Núria así que he estado investigando.
  De casualidad he encontrado esto:

  https://apps.facebook.com/easypromos/promotions/53549?fb_page_id=138571882862719

  Es un concurso en el que regalan unos billetes para el cremallera de la Vall de Núria. ¡Es genial!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s