VALL DE NÙRIA

El passat diumenge, 31 de maig ’09, decidim anar fins a Nuria.
Ja que Nuria esta molt enlaire (+2.000. aprox.), i per arribar-hi, depen de quin lloc es bastant lluny, fem la seguent ruta per arribar fins el poble de Queralps, es la seguent.
Sortida, des de el poble de Cassà de la Selva, Salt, Autopista A7 Girona Sud a Girona Nord, autovia direcc. Banyoles i Olot, Vallfogona del Ripolles (s’estalviem passar el tunels de Capsacosta, estalvien uns 30 kilometres, on d’Olot a Vallfogona del Ripolles es bastant recte, passat el trencant direccio St. Joan de les Abadeses ((seguir a l’esquerra direccio Ripoll)) hi ha molta mes curves fins a Ripoll, pero, no hi ha gaire traffic, es una carretera bastant tranquila). La carretera entra a la vila de Ripoll per la part alta i us porta fins davant de l’estacio de ferrocarril de Ripoll, on continuarem direccio Ribes de Fresser (1 semafor davant estacio renfe, girar a la dreta fins passar davant monestir de Ripoll fins enllaçar amb la carretera de Ribes de Fresser) . continuem direccio Ribes de Fresser i Queralps. A Queralps deixem el cotxe al costat de la carretera mateix (carretera de Fontalba, a pocs metres del poble de Queralps) on comencemçarem la ruta a peu.
Comencem la ruta des de la vila de Queralps (plaça) o be es pot agafar tambe mes amunt, agafant la carretera de Fontalba (la ruta passa per el costat de la mateixa carretera).
Son aproximadament les 10 del mati que comencem la ruta des de la plaça del poble de Queralps, ens dispossem a pujar cap a Nuria, on hi ha molta mes gent que tambe fa aquesta bonica ruta. Veig moltes families enteres, que inclos porten els seus fills petits d’uns 6 i 7 anys que tambe els hi agrada aquestes passejades. Mentre anem pujant hi ha grans paisatges per veure i fotografiar, des de caballs menjant al costat mateix del cami, on podem fotografiar els animals, fins veure a estones a passar el Cremallera al costat mateix del cami. Cal a dir que varem enganxar mol bon dia, ja que feia un bon sol (a baix a les rodalies de Queralps), pero mai se sap que et pots trobar mes amunt, dies abans, vaig esta mirant les previssions del temps a la tv i deien pluges al Pirineu. Us dic que feia molt bon temps a Queralps, pero al cap de 3 hores, (2h 50 m), encara no, el temps es va anar complicant, cada cop que pujavem mes amunt, mes tapat estava, fins que no faltava gaire per arribar a Nuria , varem tindra que obrir la maleta per possar-nos el paravents, ja que ens va enganxar la pluja i per si no fos prou aixo, tambe va fer acte de presencia una tempesta de pedra (pedres petites). Varem arribar a dalt a Nùria (12.50 a.m), per camins amb riuades de fang que baixaven a la direccio contraria nostre.
Be, arribem a Nuria, ploguen, veien el santuari des de lluny molt grissos, i darrere el santuari, les montanyes encara estan una mica enfarinades (a 30 05 09). Observo un termometre, on estem a 8º (13 a.m), on emtrem a l’esglesia, on esta plena de gent, (en tot el santuari, esta ple, la pluja ha enganxat per sorpresa a molta gent). Decidir tirar unes quantes fotos a l’esglesia, i despres anem a dinar a la sala on venen els bitllets del cremallera. Ben dinat, sembla que ha parat de ploure i podem sortir a tirar unes fotos a fora per veure tot l’entorn de la Vall de Nuria, pero passats, uns 20 minuts, ens hem de tornat a refugiar, ja que tornar a ploure. Decidim agafar el cremallera fins a Queralps ((11,20 E.- aprox, bitllet– Nuria/Queralps)).
Malgrat la pluja, des de el cremallera tambe es veuen bonics paisatges, on podem veure gent que desafia la pluja i baixa a peu direccio Queralps.
La ruta, s’ha canviat una mica, ja que temps enrera va haber-hi una esllavissada en algun tram del cremallera, on el cami hi ha un punt que s’ha de baixar moltes escales. El cremallera , en aquests sector passa per dintre un gran tunel.
 
 

El pasado domingo, 31 de mayo’09, decidimos ir hasta Nuria.
Ya que Nuria esta muy alto (+2.000. Aprox.), Y por llegar, depende de qué lugar es bastante lejos, hacemos la siguiente ruta para llegar hasta el pueblo de Queralps, es la siguiente.
Salida, desde el pueblo de Cassà de la Selva, Salt, Autopista A7 Girona Sur a Girona Norte, autovía Direcc. Banyoles y Olot, Vallfogona del Ripolles (se ahorra pasar los túneles de Capsacosta, ahorran unos 30 kilómetros, donde de Olot a Vallfogona del Ripolles es bastante recto, pasado el cruce direccion St. Joan de les Abadeses ((seguir a la izquierda direccion Ripoll)) hay mucha más curvas hasta Ripoll, pero, no hay mucho trafico, es una carretera bastante tranquila). La carretera entra en la villa de Ripoll por la parte alta y le lleva hasta delante de la estación de ferrocarril de Ripoll, donde continuaremos direccion Ribes de Freser (1 semáforo frente estación renfe, girar a la derecha hasta pasar ante monasterio de Ripoll hasta enlazar con la carretera de Ribes de Freser). continuamos direccion Ribes de Fresser y Queralps. A Queralps dejamos el coche junto a la carretera mismo (carretera de Fontalba, a pocos metros del pueblo de Queralps) donde comenzamos la ruta a pie.
Empezamos la ruta desde la villa de Queralps (plaza) o bien se puede coger también más arriba, tomando la carretera de Fontalba (la ruta pasa por el lado de la misma carretera).
Son aproximadamente las 10 de la mañana que comenzamos la ruta desde la plaza del pueblo de Queralps, nos disponemos a subir hacia Nuria, donde hay mucha más gente que también hace esta bella ruta. Veo muchas familias enteras, que incluso llevan sus hijos pequeños de unos 6 y 7 años que tambien les gusta estas rutas. Mientras vamos subiendo hay grandes paisajes para ver y fotografiar, desde caballos comiendo al lado del camino, donde podemos fotografiar los animales, hasta ver a ratos a pasar el Cremallera al lado mismo del camino. Hay que decir que nos hizo muy buen día, ya que hacía un buen sol (abajo en las inmediaciones Queralps), pero nunca se sabe que te puedes encontrar más arriba, días antes, me estaba mirando las previsiones del tiempo en la tv y decían lluvias en el Pirineo. Os digo que hacía muy buen tiempo en Queralps, pero al cabo de 3 horas, (2h 50 m), todavía no, el tiempo se fue complicando, cada vez que subía más arriba, más tapado estaba, hasta que no faltaba mucho para llegar a Nuria, tuvimos que abrir la maleta para ponernos el paravientos, ya que nos enganchó la lluvia y por si fuera poco esto, tambien hizo acto de presencia una tormenta de piedra (piedras pequeñas). Llegamos arriba a Nuria (12.50 am), por caminos con riadas de barro que bajaban a la direccion contraria nuestra.
Bien, llegamos a Nuria, lluviendo, veo el santuario desde lejos muy gris, y detrás el santuario, las montañas aún están un poco blancas (a 30 05 09). Observo un termómetro, donde estamos a 8 º (13 am), donde entro a la iglesia, donde esta llena de gente, (en todo el santuario, esta lleno, la lluvia ha pillado por sorpresa a mucha gente). Decidi sacar unas cuantas fotos en la iglesia, y después vamos a comer en la sala donde venden los billetes del cremallera. Bien despues de comer, parece que ha parado de llover y podemos salir a echar unas fotos fuera para ver todo el entorno de la Vall de Nuria, pero pasados unos 20 minutos, debemos volver a refugiarse, ya que vuelve a llover. Decidimos coger el cremallera hasta Queralps ((11,20 E. – aprox, billete – Nuria / Queralps ..)).
A pesar de la lluvia, desde el cremallera también se ven bonitos paisajes, donde podemos ver a gente que desafía la lluvia y baja a pie direccion Queralps.
La ruta, se ha cambiado un poco, ya que tiempo atrás hubo en ella un deslizamiento en algún tramo del cremallera, donde el camino hay un punto que hay que bajar muchas escaleras. El cremallera, en este sector pasa por dentro un gran tunel.

 
FOTOS DE LA RUTA
 
 
 
 
SANTUARI DE NÙRIA
 
 
I a continuacio, imatges de la Vall de Nùria vistes des de dins el cremallera.
 
I a continuación, imagenes del Valle de Nùria, vistas desde dentro del cremallera
 
 
Be i fins aqui aquesta ruta per la Vall de Nùria, que no la verem poguer completar com nosaltres voliem. Sempre hi ha temps per tornar-la a fer… fins la propera.
 
Bien y hasta aqui esta ruta por el Valle de nuria, que no la podimos acabar de completar como nosotros queriamos. Siempre hay tiempo por volverla a hacer… hasta la proxima.

 
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s